Oli d'oliva

L'oli del Mas Gasset de Riudoms, a la zona de denominació d'origen Siurana, prové de les oliveres de la finca, de varietat arbequina, que són lleugerament podades a mà cada any i que només són ruixades, un parell de vegades per temporada, amb sulfat de coure, tractament tradicional per evitar infeccions de fongs i d'alguns insectes.

oil1_IMG_1409 oil1_IMG_1404 oil1_IMG_1413

zoomPremeu sobre una imatge per a veure-la en gran

Les oliveres madures no es reguen (excepte en períodes de gran sequera) per assegurar l'alta densitat de les nostres olives que es tradueix en un oli particularment suau. No s'aplica al terreny cap mena d'herbicida ni es fan servir insecticides de química orgànica. La collita es fa a mà i únicament de la fruita dels arbres durant la primera quinzena de novembre. Aquesta collita primerenca dóna al nostre oli una frescor natural i un gust afruitat particular, tot mantenint una acidesa molt baixa.

oil2_IMG_1485 oil2_R0010855 oil2_R0010914

zoomPremeu sobre una imatge per a veure-la en gran

Les olives collides són portades cada dia al trull de l'empresa Mallafré, que té totes les garanties sanitàries i de qualitat d'elaboració, on s'extreu immediatament l'oli verge, únicament amb una primera pressió en fred. L'oli es deixa reposar unes setmanes abans d'ésser embotellat. La presentació és en ampolles de vidre de 500 ml i en garrafes de plàstic especial de 2 l. L'oli no es filtra per tal de mantenir tota la seva riquesa organolèptica i, per això, amb el temps, deixa un petit pòsit que no afecta per a res el producte.

oil3_DSC04250 oil3_DSC04251

zoomPremeu sobre una imatge per a veure-la en gran

L'oli del Mas Gasset, d'una producció limitada a uns 700 litres per any, ha estat considerat per diversos especialistes com un oli de qualitat gustativa excepcional que, a més, es distingeix per la seva puresa, que li permetria perfectament aconseguir l'etiqueta d'oli “ecològic”.